Vandaag in de Gazet Van Antwerpen!

afbeelding van Brigitte Helsen

Spijtig, waarom geen positieve titel als het dan eens kan.

Een betere titel had het volgende kunnen zijn => “Buiten één gratis hakselbeurt krijgen de inwoners van Westerlo nu ook 2 keer per jaar de kans om hun snoeiafval gratis af te leveren in het containerpark.”

Ik ben persoonlijk erg betrokken geweest bij dit dossier en ik weet dan ook dat de hakselbeurten veel geld kosten voor de gemeente en dat slechts een klein percentage van de huishoudens hiervan gebruik maken. En, zoals het artikel aangeeft, deze mensen kunnen blijven genieten van deze mooie service.

Uit de cijfers van 2011 leerden we echter dat de tweede gratis hakselbeurt zeer beperkt wordt gebruikt door de inwoners van Westerlo. We hebben daarom met de coalitie besloten om hier wat geld te besparen en deze af te schaffen.

Wat krijgen de inwoners als compensatie? Twee keer per jaar, eenmaal in het voorjaar en eenmaal in het najaar, de kans om hun snoeiafval gratis naar het containerpark te brengen. Hiermee hopen we wat meer gezinnen te bereiken dan de beperkte groep die gebruik maakte van de hakselbeurten.

Tevens hebben de gezinnen de mogelijkheid om gratis gehakseld snoeiafval mee naar huis te nemen. Dit kunnen ze in hun tuin verwerken als mulch tussen de planten. Volgens mij duidelijk een win-win situatie.